Nå ut med reklamfilm

Ett sätt att nå ut till många och skapa sig ett namn samtidigt som man marknadsför en produkt, är att göra en reklamfilm. Reklamfilmerna behöver inte bara visas på TV, utan kan även gå ut i flera kanaler, som till exempel på nätet eller i en rörlig reklampelare.

387467-tv-remote-control

När det kommer till marknadsföring är det självklart viktigt att göra ett bra intryck hos den enskilda kunden. Men det kan även vara bra att nå ut till en bredare massa, och då kan TV-reklam vara det rätta tricket. Alla som tittar på tv då och då vet att en bra reklam verkligen kan sätta sig på minnet och faktiskt göra så att tittaren kommer ihåg företaget eller produkten.

En reklamfilm som verkligen har gått hem hos svenska folket är ICAs reklam. Reklamfilmerna har nämligen visats i så mycket som 13 år och har vunnit priset för bästa reklamfilm ett antal gånger. Det har spelats in över 400 avsnitt och de har varit populära sedan start på grund av att de inte liknat någon annan reklam. En ny reklamfilm kommer varannan vecka och alla avsnitt är uppbyggda som korta humorsketcher i matbutiksmiljö. Under tiden dessa sketcher spelas, visas olika varor och erbjudanden från ICA. Två av reklamfilmernas huvudpersoner har varit med sedan starten för 13 år sedan. Dessa är Stig som spelas av Hans Mosesson och Ulf som spelas av Paul Tilly.

På grund av att ICAs reklamer blivit så populära, har många företag försökt kopiera deras koncept. Bland annat har deras största konkurrenter Coop försökt sig på att göra liknande reklamer. Även de har använt sig av humor för att få fram sitt budskap. Bland annat har de anlitat komikern Felix Herngren för att göra tv-reklamen, kan man läsa på Dagens Media.

Det senaste tillskottet till populära svenska reklamfilmer är ATGs nya reklamfilmer. Även de har anlitat Felix Herngren till att regissera. Filmerna handlar om en minihäst som drömmer om att bli travhäst. I reklamfilmerna får man följa hästens resa och man får ta del av de hinder och problem som han stöter på. Den första filmen i reklamserien har blivit den mest visade svenska reklamfilmen på Youtube.

Att göra en reklamfilm kan dock bli en dyr historia. En svensk reklamfilm kostar i dag oftast omkring en miljon kronor att producera.