Reklamtävlingar

Att jobba med reklam är att sälja på ett sätt som inte känns säljigt. Det handlar om att hjälpa människor och att underlätta i vardagen att göra besluten enklare om vad för produkt de ska köpa. Nu ska reklamen bli allt mer intressant och nyskapande. På brandfactory.se finns potentialen att göra ut de stora idéerna så de fastnar i världen och tas in av målgruppen. Men, det är mycket som skapas och som många inte får ta del av – allt som kommer in på stora reklamtävlingar. Och det är på dessa där den stora kreativiteten kommer in och får liv i kreatörerna. Här kommer några spännande tävlingar.

Från ägg till helsidor

  • Guldägget – sedan 1960-talet har reklamtävlingen guldägget gått av stapeln och där många av de bästa byråerna i landet fått stå o rampljuset och ta emot fina priser i allt från ”radio” ”direkt” ”utomhus” ”pr” till ”integrerat”. Tävlingen hålls av Sveriges kommunikationsbyråer med syfte att lyfta fram de bästa och kreativa kommunikationslösningarna för att föra svensk kommunikation framåt. Detta år kan vi även följa guldäggspodden där kreatörer inom branschen talar om relevanta saker som inspirerar.
  • Nya uppslag – En stor reklamtävling som Bonnier Tidsskrifter anordnar där tävlingen går ut på att i en av Bonniers magasin skapa ett uppslag åt en kund. Här sätts kreativiteten på sin spets för att få ut det mesta ur uppslaget. Vinnare får en halv miljön kronor att annonsera i, i en av Bonniers tidsskrifter.
  • Young Lions – Tävlingen för unga kreatörer under 28 år. Detta är en uttagstävling och den som vinner denna går vidare för att tävla i ”den riktiga” Cannes Lions. Många kreatörer som är unga är hungriga på att vinna reklamtävlingar och att få ett erkännande.

När det kommer till dessa tävlingar så är branschen splittrad. Det finns dessa som anser att dessa tävlingar uppmuntrar till kreativitet och att tyglarna blir friare. Men sedan finns det dom som menar på att vi inte ska behöva tävla utan vårt jobb är att hjälpa en kund med att nå sina mål. Men, vi anser att varför måste man välja mellan dessa två? Kan man inte få ha kakan och samtidigt äta den?