Starta-eget-tipsen

Allt fler är det som väljer att gå sin egen väg och med det starta eget. Vara sin egen boss och styra hur företaget ska röra sig. Men för att lyckas gäller det att vara sund i tanken samt att ta till sig av de råd och den hjälp som en kan få. 

karriärDet finns så otroligt mycket hjälp en kan få när det kommer till att starta ett eget företag: allt från redovisningsofferter för att få en bra revisor som kan hålla i de ekonomiska delarna till Arbetsförmedlingen eller Verksamt som erbjuder kurser och mängder av bra information. Förutom de stora sajterna där kurser ges eller där man kan finna rätt kompetens på de områden man själv brister lite på så finns det även olika artiklar med tips på vad en ska tänka på. I tidningen Privata Affärer finns en artikel som tar upp åtta bra tips en kan tänka på om man ska starta eget. Läs i sin helhet på deras sajt, här nedan kommer en bra sammanfattning.

Tipsen att tänka på

Som sagt så finns det mängder av olika tips och ett som kanske är det bästa och det viktigaste är att du ska lita på din magkänsla och alltid lyssna på din egen röst. Det kan vara bra att skynda långsamt för att inte ramla på vägen. Innan du drar igång på riktigt och stor så kan du fakturera genom olika företag utan att starta eget företag. Detta för att testa vingarna och ditt koncept. Sluta inte heller ditt jobb för tidigt utan försök att finna tid och balansera det nya bolaget medan du jobbar kvar på ditt gamla jobb.Om ett partnerskap ska ingå så gör det inte för att det sak vara bekvämt utan för att företaget ska bli starkare. Sist är det bra att börja dagen bra och inte sova bort den. Gå upp tidigt för att ta tillvara på dagen så mycket som möjligt. Det kommer du tacka dig själv för sen.